Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin a aplicat o primă amendă unei persoane care nu a respectat regulile de autoizolare la domiciliu, în condiţiile pericolului generat de răspândirea COVID-19.

Se pare că aceasta a părăsit locuinţa în care se afla izolată, deşi nu avea voie să o facă, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros. Este vorba de o femeie din Băile Herculane, care a fost amendată de către Inspecţia Sanitară de Stat cu suma de 10.000 de lei, în baza HG 857/2011, art. 34, lit. M. Aceasta reprezintă sancţiunea minimă pentru asemenea situaţii.

Persoana amendată poate achita jumătate din minimul amenzii în decurs de 15 zile.

Vă reamintim că astăzi, numărul cetăţenilor izolaţi la domiciliu în judeţul Caraş-Severin, a început să scadă, ajungând astăzi la 132 de persoane, conform celor mai recente date emise de Direcţia de Sănătate Publică. 55 de persoane au ieşit din autoizolare şi pot reveni fără probleme la activităţile cotidiene. Cele mai multe persoane rămase în autoizolare, 24 la număr sunt la Bocşa. În judeţ nu există niciun caz de carantină.

Cărăşenii sunt rugaţi şi de această să nu intre în panică şi să respecte sfaturile date de autorităţi.