[UPDATE] Date fiind realitățile care impun o serie de măsuri menite a combate răspândirea noului Coronavirus, în conformitate cu prevederile legale în vigoare pentru această acțiune, la nivelul Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici” Caraș-Severin s-au luat următoarele decizii :

Se amână redeschiderea pentru public a filialei bibliotecii din cartierul „Lunca Bârzavei”, se suspendă toate evenimentele de animație culturală (ateliere, lansări de carte) planificate până la data de 31 martie 2020. În funcție de evoluția măsurilor luate de autorități la nivel national/județean, vor fi luate noi măsuri la nivelul instituției, acestea urmând a fi anunțate pe toate canalele de comunicare ale bibliotecii„, a transmis pentru Radio Reşiţa, managerul Bibliotecii Judeţene, Clara Maria Constantin.

***

Filiala „Lunca Bârzavei” a Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici” Caraș-Severin se redeschide pentru public, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Caraș-Severin, într-un spațiu nou, amenajat pentru a oferi pasionaților de lectură și studiu o experiență cât mai plăcută în mijlocul cărților.

Prin intermediul acestei filiale, situate pe str. Făgărașului, 18C (et.2), serviciile bibliotecii sunt aduse mai aproape de publicul care locuiește în cartierul Lunca Bârzavei al municipiului Reșița, de luni până vineri între orele 08.00 – 17.00 și sâmbăta, între orele 09.00 – 13.00.

Fondul de documente pus la dispoziția utilizatorilor este unul de tip enciclopedic și cuprinde peste 30 de mii de documente din toate domeniile de interes, organizate în acces liber la raft.

Deschiderea filialei se va face sub sloganul „Lectura te face învingător” miercuri, 11 martie 2020, ora 12.00, când se va da startul unei noi ediții a concursului național de lectură pentru copii și adolescenți, „Bătălia cărților”.

Erwin Josef Ţigla – şef serviciu la Biblioteca Judeţeană „Paul Iorgovici” Caraş-Severin a transmis pentru Radio Reşiţa că acţiunea se va consuma cu acordul DSP.