Consiliul Naţional al Elevilor cere suspendarea cursurilor pentru două săptămâni

Consiliul Naţional al Elevilor solicită suspendarea cursurilor timp de două săptămâni, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Reprezentaţii elevilor din România susţin că această măsură preventivă este mai mult ca necesară întrucât şcolile din România nu dispun de resursele igienico-sanitare şi devin reale focare de infecţie.

Reprezentanţii elevilor din România nu sunt specialişti în problematici ce ţin de securitatea naţională, însă, având în vedere răspândirea coronavirus pe teritoriul României, solicităm ministrului Educaţiei şi Cercetării suspendarea cursurilor timp de două săptămâni ca o măsură preventivă absolut necesară în situaţia de faţă. Trebuie să recunoaştem: şcolile din România, în care nu avem hârtie şi săpun în grupurile sanitare, nu sunt pregătite pentru a face faţă acestei situaţii tensionate. Este necesară o gestionare eficientă a situaţiei de către Guvernul României, care să aibă ca obiectiv protejarea cetăţenilor’‘, a declarat Antonia-Laura Pup, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

O decizie în acest sens se va lua astăzi, de la ora 16.00, în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Cele mai citite

Related Articles