Lucrările de modernizare a centrului civic din Reşiţa continuă. Muncitorii au avut unele dificultăţi de străpungere a fostelor dale betonate cu armătură, montate încă de pe vremea comuniştilor.

Primarul Ioan Popa crede că lucrarea va fi una rezistentă având o astfel de structură de fier beton.

„Sub stratul de pavele de tip biscuiţi, puşi acum zece ani, era un strat de şapă umedă de 10 – 30 cm, după care se ajungea la fostele dale care, culmea, când le-am decopertat arătau impecabil, deci nu şi-au pierdut valabilitatea nici dacă au stat vreo 10 – 15 ani sub pământ Am scos dalele acelea betonate şi sub ele aveam din nou o suprafaţă de şapă umedă şi am ajuns la un beton armat comunist de foarte bună calitate pe care noi nu-l distrugem. Ceea ce se vede afară, pe şantier, sunt refacerile de canalizări menajere. Dacă tot intervenim în piaţa centrală, tot ce înseamnă canalizare menajeră o refacem acum, ca să nu mai fim obligaţi în următorii 50 de ani să mai intervenim pe ele. Este o lucrare pe care o facem împreună cu AquaCaraş, am preluat-o noi şi încercăm să ne scoatem banii ulterior de la ei. Suprafaţa aceasta betonată va fi doar penetrată în câteva locuri, astfel încât apa pluvială, accidentală, care trece prin dalele de granit să poată să dreneze natural în sol. În principiu, 80% din betonul ăsta armat va rămâne, pentru că e o structură foarte bună“.

Termenul limită de finalizare a lucrărilor din centrul civic, de pe cele 2,5 hectare este sfârşitul lunii august – începutul lunii septembrie.