Secţia de neo-natologie prematuri a Maternităţii Odobescu din Timişoara, va fi inaugurată astăzi de la ora 17.00.

Unitatea a fost recent reabilitată cu ajutorul proiectului „O clipă pentru toată viaţa”, derulat de Penitenciarul Timişoara alături de Asociaţia „Alo Tata”. Practic, 12 deţinuţi de la Popa Şapcă au participat zilnic, în ultimele 6 luni, alături de cei peste 130 de voluntari proveniţi din diverse medii sociale la renovarea secţiei de neo-natologie prematuri. Banii necesari, au fost adunaţi în urma unei campanii susţinută de familii care au trecut prin experienţa naşterii premature a copiilor lor.

„Fiecare participant în parte, fără nici o excepție a dat dovadă de un spirit civic de-a dreptul contagios, iar entuziasmul care s-a creeat în jurul acestei inițiative a adus o bucurie și împlinire greu de măsurat sau exprimat în cuvinte, atât în sufletele celor implicați cât și în inima celor ce au privit din afară. Nu putem să nu menționăm entuziasmul și recunoștința cadrelor medicale ce își vor desfășura activitatea într-o secție complet renovată dar și a câtorva părinți, a căror copii (încă nenăscuți) se vor bucura de condițiile moderne pe care le oferă de acum secția”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Timişoara, Ramona Ilieşi.

Proiectul “O clipă pentru toată viața” este o inițiativă civică, de responsabilitate socială și reintegrare socială (în cazul persoanelor private de libertate) ce și-a propus nu doar să renoveze secția de neo-natologie în cauză dar și să reunească cetățenii inimoși ai orașului Timişoara într-un spirit al compasiunii și respectului pentru semeni.