“Adunarea generală a diabeticilor din Caraş-Severin” are loc sâmbătă, la Casa de Cultură din Reşiţa!

Asociatia diabeticilor din Reşiţa organizează în 15 februarie, la Casa de Cultură din municipiu, de la ora 11.00, “Adunarea generală a diabeticilor din Caraş-Severin” şi actualizarea datelor pe anul 2019.

Sunt invitaţi să participe la această acţiune, bolnavii înscrişi în asociaţie dar şi persoanele interesate să afle informaţii despre diabet. Intrarea este liberă.

Medicii specialişti din Caraş-Severin atrag şi în acest an atenţia asupra prevenirii şi a depistării la timp a acestei boli. La nivel naţional, cel puţin 2 milioane de oameni au deja această boală, iar 3 milioane au prediabeţ adică pot dezvolta această maladie dacă nu ţin regim. În judeţul Caraş-Severin peste 11 mii de persoane suferă de diabet şi numărul acestora continuă să crească de la un an la altul, a declarat medicul nutriţionist diabetolog Caius Diaconescu. Diabetul zaharat este principala cauză de orbire, de insuficienţă renală, atac vascular cerebral, infarct de miocard acuţ neuropatie diabetică şi picior diabetic.

Îngrijorător este că afectaţi de această boală sunt adolescenţii. Medicul diabetolog Caius Diaconescu monitorizează 50% dintre tineri, iar cei mai mulţi au dezvoltat această maladie pentru că au ajuns în pragul obezităţii – din cauza alimentaţiei de tip fast-food, plină de grăsimi şi zaharuri.

Cele mai citite

Related Articles