Directorul Liceului Tehnologic „Mihai Novac” din Oravița este acuzat de hărțuire sexuală.

Daniel Ionuţ Bogdan este bănuit că a făcut propuneri indecente mai multor eleve și cadrelor didactice din liceu. Totul s-a petrecut în cancelaria și  chiar pe holul unităţii de învăţământ, în această dimineață, spune directorul adjunct al liceului, Violeta Maghiar.

„Directorul a venit la școală din garsoniera sa, aflată în campus, deși se afla în concediu medical. A avut un comportament agresiv: a vrut să consulte o îngrijitoare cu un stetoscop și a îmbrățișat două profesoare fără acordul acestora. Totul s-a întâmplat sub privirile celor 700 de elevi ai liceului, aflați în pauză.”

Carina Pristavu, șeful ISJ Caraș-Severin spune că directorul Liceului Tehnologic „Mihai Novac” din Oravița  are un comportament deviant!

Am primit o înștiințare din partea directorului adjunct, Violeta Maghiar prin care ne aduce la cunoștință faptul că domnul director, deși era în concediu medical, a pătruns în scoală, în cancelarie, în secretariat și a avut un comportament total neadecvat, agresiv față de cadrele didactice și față de unii dintre elevi. Din ceea ce înțelegem din informare, acesta i-a solicitat unei îngrijitoare să o consulte cu un stetoscop, pe două colege le-a îmbrățișat fără voia lor.

În sesizare se mai spune că o elevă din clasa a XI-a pe care a hărțuit-o sexual prin mesaje scrise și verbale a fost în pericol să fie bătută de director în incinta unei săli de clasă.

Comportamentul, atitudinea, felul în care a vorbit i-a făcut pe profesori să se teamă pentru siguranța lor și a elevilor și de aceea au sesizat agentul de pază  care a sunat la Poliție. S-a deplasat un echipaj în școală, a stat de vorbă cu cadrele didactice și cu 10 elevi care au fost amenințați fizic și sexual în repetate rânduri prin mesaje pe rețele de socializare.

Profesorul de științe tehnologice, Ionuț Bogdan, este director din 2016, a luat postul prin concurs și până acum nu a avut astfel de reclamații scrise, a declarant Carina Pristavu, inspectorul școlar general.

Cazul este ancheat de Poliție, conform purtătorului de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, inspector principal Alina Boeru:

„Poliția orașului Oravița a fost sesizată despre faptul că directorul unei unități școlare ar fi avut un comportament nepotrivit, în cursul acestei zile, în incinta unității școlare. Imediat polițiștii au deschis o anchetă pentru verificarea și stabilirea situației de fapt. La sediul Poliției au fost audiate mai multe persoane, cadre didactice și martori, pentru stabilirea cu exactitate a întregii situații”.