[FOTO] Circulație îngreunată și vizibilitate redusă la munte! Ploaie la câmpie!

În zona montană din Caraş-Severin se circulă cu dificultate din cauza zăpezii depusă pe carosabil.

Pe DJ 582 Reșița – Brebu Nou – Slatina Timiș, DJ 582D,Văliug – Crivaia, DJ 582E Prislop – Semenic și DJ 608A Caransebeș – Muntele Mic se acționează cu utilajele de deszăpezire. Stratul de zăpadă măsoară 39 cm pe Semenic și 34 cm pe Muntele Mic. În această dimneaţă s-a semnalat un copac căzut pe DJ 582D, între Văliug și Crivaia. Operatorul de deszăpezire împreună cu lucrători din cadrul Primăriei Văliug au reușit îndepărtarea acestuia de pe suprafața carosabilă și deblocarea traficului.

 În acest moment pe drumurile județene din zonele montane se circulă în condiții de iarnă, iar utilajele acționează cu dificultate pentru decongestionarea traficului, cu precădere în zonele unde s-au acumulat straturi de peste 1 metru grosime, în urma viscolului. Acestea sunt în zona Eoliene de pe Muntele Semenic și zona Gol Alpin pe Muntele Mic.

Precipitaţiile căzute noaptea trecută au afectat traficul rutier din Caraş-Severin şi pe drumurile naţionale.

Din cauza greutăţii zăpezii, mai mulţi copaci au căzut pe carosabil pe DN 58, în apropiere de Anina. Crengile au fost îndepărtate în această dimineaţă de angajaţii Secţiei de Drumuri Naţionale Caransebeş. Noaptea trecută, pe drumurile naționale și autostrăzile din vestul țării au acționat 94 de utilaje, care au răspândit peste 630 de materiale antideparante.

În zona de deal şi câmpie a plouat, dar nu s-au semnalat probleme.

În urma precipitaţiilor abundente căzute în ultimele 24 de ore, în judeţele Timiş şi Caraş-Severin, cantităţile de apă cumulate au depăşit 20-25 l/mp. Cantităţi mai însemnate s-au înregistrat la Poiana Mărului, Luncani şi Moniom. Debitele sunt în uşoară creştere la toate staţiile hidrometrice, dar nu s-au atins cotele de apărare. Pentru spaţiul hidrografic Banat, s-a instituit o avertizare COD GALBEN, care vizează râurile Bega, Bega Veche, Pogăniş şi Bârzava.

Cele mai citite

Related Articles