[UPDATE] [AUDIO] Pagube serioase în Caraş-Severin din cauza vântului

vant-puternic

Duminică, 02. februarie, ora 16.00

Pentru analiza situaţiei existente la nivelul judeţului Caraş-Severin, în urma atenţionărilor „cod galben”, respectiv „cod portocaliu” de vânt, din ultima perioadă, precum şi în vederea stabilirii acţiunilor de urmat pe perioada imediat următoare, prefectul judeţului Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, a convocat astăzi o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Vântul puternic a pus probleme în alimentarea cu energie electrică, prezentându-se localităţile nealimentate la momentul actual: Cruşovăţ, Plugova, Coronini, Sf. Elena, Brădişorul de Jos şi Moldoviţa.

Pentru a se evita blocarea cetăţenilor în staţiunea montană Semenic, s-a stabilit ca circulaţia pe tronsonul Prislop-Staţiunea Semenic să se desfăşoare în mod controlat de către personalul din cadrul Inspectoratului Judeşţean de Poliţie.

Pompierii militari au intervenit astăzi în localităţile Coronini şi Brădişorul de Jos unde acoperişurile unor case au fost  luate de vânt.

Află aici cele discutate la şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de la locotenent Adriana Marghescu – purtătorul de cuvânt al ISU Caraş-Severin:

***

Duminică, 02. februarie, ora 14.45

Vântul  a produs pagube serioase în judeţul Caraş-Severin. De exemplu, în localitatea Coronini, acesta a distrus acoperişul unei case în totalitate şi parţial alte 2 imobile au fost afectate. Atât la Oraviţa cât şi în comuna Brădişoru de Joş două case au rămas fără ţigle pe acoperiş. Probleme sunt şi în staţiunea Băile Herculane, un copac a fost smuls din rădăcină de vântul puternic ce sufla cu 80 de kilometri pe oră şi a cazut pe o casă. Încă nu se cunoaşte valoarea totală a pagubelor, a precizat Adriana Marghescu, purtător de cuvânt ISU Semenic. Vom reveni cu detalii.

Cele mai citite

Related Articles