[FOTO] Forumul Democratic al Germanilor din Caraş-Severin la ceas aniversar

Forumul Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin aniversează joi, 9 ianuarie 30 ani de la constituire. De atunci, până în prezent, organizaţia a desfăşurat o amplă activitate, fiind o punte de legătură între minoritatea germană şi populaţia majoritară a județului şi a întregii ţări. 

Adunarea de constituire a avut loc în urmă cu 30 de ani, într-o zi de marţi, 9 ianuarie 1990, în sala de şedinţe a Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiul Reşiţa. La adunarea constitutivă au participat membri ai comunităţilor germane din Reşiţa, Caransebeş, Bocşa şi Dognecea. Organizaţia a fost înfiinţată chiar în ziua de naştere a omului de cultură reşiţean Alexander Tietz (09.01.1898 – 10.06.1978), al cărui nume îl poartă atât Biblioteca Germană din municipiu cât şi Colegiul Naţional „Diaconovici–Tietz”.

Preşedinţii organizaţiei în cei 20 de ani au fost ing. Karl Ludwig Lupşiasca (1990 – 1991 şi 1992 – 2004), ing. Anton Schulz (1991 – 1992) şi Erwin Josef Ţigla (din 2004 până în prezent).

Forumul Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin a fost, este şi va fi o poartă deschisă spre cultura şi civilizaţia germană, o punte de legătură între minoritatea germană şi populaţia majoritară, între minoritatea germană şi celelalte minorităţi naţionale trăitoare pe aceste meleaguri. La ceas de sărbătoare adresăm un cuvânt de mulţumire tuturor celor care au stat aproape de organizaţie, celor care au ajutat-o şi sprijinit-o, dar şi membrilor ei, fără de care, astăzi, Forumul Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin nu ar fi ceea ce este”, a precizat pentru Radio Reşiţa președintele organizației, Erwin Josef Țigla.

În prezent, Forumul Democratic al Germanilor din Caraş-Severin numără 350 de membri activi.

Sursa foto: FDGR

De același autor

Related Articles