Viroze şi cazuri noi de gripă în Reşiţa. Medicii îndeamnă populaţia să se vaccineze!

Gripa şi virozele continuă să facă victime în Caraş-Severin. Alte 4 cazuri noi au fost confirmate cu analize de laborator de Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa. Cei mai vulnerabili sunt batrânii, copiii şi bolnavii cronici iar cea mai eficientă cale de a ţine gripa la distanţă este în continuare vaccinarea, ne-a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Reşiţa, Roxana Bălan.

“În intervalul 3 – 8 ianuarie 2020, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Reșița, s-au prezentat cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare un număr de 75 de pacienți, în special copii și vârstnici, precum și 46 de pacienți cu pneumonii.

În ceea ce privește cazurile de gripă, în perioada 3 octombrie 2019 – 8 ianuarie 2020, s-au prezentat la spital cu suspiciune de gripă 77 de pacienți. S-au efectuat 75 de teste rapide de gripă, iar pentru 7 persoane s-au trimis probe de laborator la Institutul Național de Cercetare Cantacuzino din București.

Din numărul total al persoanelor suspectate de gripă la Spitalul Județean, prezența virusului gripal s-a confirmat în cazul a 4 persoane. Pacienților li s-a administrat tratament complex, aceștia fiind în prezent externați”, ne-a declarat Roxana Bălan.

Atenţie! Suspiciunea de gripă poate deveni certitudine dacă este confirmată în urma analizelor care sunt trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.

De același autor

Related Articles