Premierul Ludovic Orban a declarat luni că hotărârile cu privire la reorganizarea şi funcţionarea ministerelor vor fi adoptate, cel mai probabil, până pe 15 ianuarie.

„La şedinţa trecută v-am solicitat să veniţi cu proiectele de hotărâre de guvern de organizare şi funcţionare a fiecărui minister, cu două excepţii: Ministerul Apărării şi Ministerul de Interne, acolo unde este necesar avizul CSAT şi unde va trebui să avem o discuţie separată. Este o primă discuţie, nu adoptăm decât acele hotărâri de guvern unde am clarificat toate aspectele legate de optimizarea, de eficientizarea activităţii fiecărui minister. Vom discuta hotărârile de guvern şi după ce luăm toate deciziile, le vom adopta, cel mai probabil, până în 15 ianuarie, termenul pe care vi-l dau”, a spus Orban la începutul şedinţei.

În şedinţa de guvern de luni au fost prezentate, într-o primă lectură, hotărârile privind reorganizarea mai multor ministere, printre care Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Finanţelor, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii şi a Secretariatului General al Guvernului. AGERPRES