[AUDIO] Egiptenii au venit să vadă Clisura Dunării

Egiptenii nu erau turişti, ci doar migranţi, depistaţi aseară de poliţiştii de frontieră din zona Berzasca.

Este vorba despre 4 bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, subcomisar Petre Nicola.

„În jurul orei 22.30, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berzasca, judeţul Caraş-Severin, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere în zona de competenţă. Astfel, în dreptul km fluvial 1028, pe direcţia localităţii Berzasca, au fost depistaţi pe DN 57 patru cetăţeni străini, fără documente asupra lor, care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Persoanele în cauză au fost duse la sediul Sectorului P.F. Berzasca, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei patru sunt cetățeni din Egipt, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani”.

Deocamdată nu se ştie cu au ajuns egiptenii pe Clisura Dunării, dar cel mai probabil aceştia sunt solicitanţi de azil în România.

În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul structurilor teritoriale din nordul, vestul şi sudul ţării au descoperit, în urma misiunilor desfăşurate în zonele de competenţă, 19 cetăţeni din Algeria, Libia, Egipt, Somalia, Mali, Tunisia şi Irak care au încercat să treacă ilegal frontiera.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar cetăţenii străini au fost îndrumaţi către centrele regionale de cazare şi proceduri pentru solicitanţii de azil de unde aceştia proveneau.

Cele mai citite

Related Articles