O nouă şansă pentru Vila Elisabeta. Clădirea ar putea fi renovată cu fonduri norvegiene

Proiectul Primăriei Băile Herculane privind consolidarea, restaurarea şi amenajarea Vilei Elisabeta a fost declarat admis în cadrul Programului RO-CULTURA, finanţat prin granturi norvegiene, se arată în anunţul postat pe pagina www.primaria-baileherculane.ro.

Proiectul Primăriei Băile Herculane privind consolidarea, restaurarea şi amenajarea Casei de Cultură – Vila Elisabeta a fost declarat ADMIS în urma verificării conformităţii administrative şi eligibilităţii în cadrul Programului RO-CULTURA, finanţat prin Granturile SEE 2014 – 2021, Apel “Restaurarea şi revitalizarea monumentelor istorice”. Notificarea a fost primită în 23 decembrie 2019.

Suma nerambursabilă solicitată pentru proiectul privind consolidarea, restaurarea şi amenajarea Vilei Elisabeta este de 2.000.000 Euro. În cadrul apelului au fost depuse 27 cereri de finanţare în valoare totală de 43.400.000 Euro, iar bugetul total este de 16.000.000 Euro.

Vila Elisabeta este unul dintre monumentele istorice emblematice din centrul istoric al staţiunii Băile Herculane, unde a funcţionat timp de mai bine de o jumătate de secol Biblioteca orăşenească şi Casa de Cultură. De-a lungul timpului au existat mai multe proiecte de renovare a Vilei Elisabeta, dar până acum niciunul nu a fost finalizat.

1 COMENTARIU

  1. Dupa ce va fi restaurata vila vor fi aduse inapoi mobila de dormitor, ceasul din aur pentru semineu si alte piese care au apartinut lui Sissi?

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles