O femeie din Siria a născut după ce a trecut ilegal frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au depistat, în zona de competență a Sectorului Deta, trei persoane, o femeie şi doi bărbați, care au încercat intre ilegal în România din Serbia.

Având în vedere că femeia era însărcinată, poliţiştii de frontieră au solicitat ajutor medical de specialitate, aceasta fiind transportată la un spital din Timișoara, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Ieri, în jurul orei 19.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta, județul Timiș, au depistat, în localitatea de frontieră Soca, trei cetăţeni străini care nu își justificau prezența în apropierea graniţei cu Serbia.

Deoarece femeia era însărcinată și acuza dureri, poliţiştii de frontieră au contactat imediat serviciul medical de urgenţă, care s-a deplasat la faţa locului pentru acordarea de îngrijiri medicale. Femeia a fost transportată la un spital din Timișoara unde a născut o fetiță.

Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cei doi bărbați la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări, unde s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Siria, având vârste de 14 și 22 de ani. Bărbatul adult este șoțul femeii, iar minorul este verișorul său. Aceștia au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde, întrucât intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun, iar cele trei persoane au solicitat acordarea unei forme de protecție în România.

Cele mai citite

Related Articles