Peste 43 de mii de pachete cu ţigări de contrabandă au fost descoperite ascunse într-un autocamion care intenţiona să intre în ţară pe la Punctul de Trecere a Frontierei de la Nădlac II.

Marfa era transportată de un cetăţean sârb şi era ascunsă în compartimentul marfă al camionului, într-un spaţiu amenajat prin dublarea peretelui dinspre cabină, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, comisar şef Laura Bondar.

„La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – judeţul Arad s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul sârb S.A., în vârstă de 26 de ani, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor marca Mercedes Benz și semiremorcă marca Scwartzmuller, ambele înmatriculate în Serbia, fără încărcătură. La controlul specific, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse în compartimentul marfă al camionului, într-un spaţiu amenajat prin dublarea peretelui dinspre cabină, cantitatea totală de 43.478 pachete cu ţigări, diferite mărci, pentru care persoana în cauză nu deţinea documente de provenienţă. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 508.693 lei, a fost ridicată în vederea confiscării”.

Şoferul tirului este cercetat pentru contrabandă, iar mijlocul de transport a fost indisponibilizat la sediul instituţiei, a mai spus Laura Bondar.