[AUDIO] Consumul de droguri creşte de la an la an. Chiar şi în traficul rutier

Fie că vorbim de droguri legale, gen alcool, fie că discutăm despre droguri ilicite, tot mai mulţi şoferi urcă la volan, deşi sunt conştienţi că abilităţile lor sunt diminuate după consumul unor astfel de substanţe. Statistica poliţiei cu privire la cei care şofează drogaţi este alarmantă. Cu detalii, Alina Boeru, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

„Polițiștii cărășeni au constatat pe parcursul primelor 11 luni ale anului, 33 de infracțiuni de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influența unor substanțe psihoactive, comparativ cu anul 2018, când au fost constatate 3 astfel de infracțiuni. De asemenea, a crescut și numărul infracțiunilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului, 235 în primele 11 luni anului în curs, față de 184 în primele 11 luni ale anului trecut”.

În această săptămână, poliţiştii rutieri acționează, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru reducerea victimizării din accidente rutiere, prin combaterea evenimentelor rutiere, produse pe fondul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive. Acţiunea face parte din calendarul de activități al poliţiilor rutiere europene TISPOL și se desfășoară simultan pe teritoriul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene.

Alina Boeru mai spune că polițiștii rutieri desfășoară permanent astfel de acțiuni, de combatere a celor două cauze generatoare de accidente rutiere, acțiuni în cadrul cărora sunt utilizate aparatele de tip etilotest și drugtest, aflate în dotarea Inspectoratului.

De același autor

Related Articles