[AUDIO] Colind și armonie de Crăciun la Băile Herculane, Caransebeş şi Reşiţa

Episcopia Caransebeșului, prin sectorul cultural, propune în această perioadă, premergătoare Nașterii Domnului, un program divers de concerte și manifestări cultural-artistice, pentru a oferi bucuria sfântă izvorâtă din iubirea divină și transmisă prin colind.

Consilierul cultural al Episcopiei, arhimandrit Casian Rușeț, despre mesajul evenimentelor menite să transforme bucuria sfântă în colind:

arhimandrit Casian Ruşeţ

Marți, 10 decembrie concertul de colinde va avea loc la sala de spectacole a Hotelului “Dacia” din Băile Herculane. Alături de corurile Catedralei Episcopale și al Seminarului Teologic, prezent va fi și cvartetul de coarde “TYMES QUARTET” din Timișoara. Și reșițenii se pot bucura de același spectacol joi, 12 decembrie la Sala Lira a Liceului de Artă „Sabin Păuţa”.

La Caransebeș colindele vor aduce lumina Pruncului Sfânt sâmbătă, 14 decembrie tot de cele trei cete corale, la Casa de Cultură „George Suru”. Joi, 19 decembrie caransebeșenii sunt invitați, în aceeaşi locaţie, pentru a se bucura de piesa de teatru „Vicleimul”  și obiceiurile de Crăciun, în organizarea Seminarului Teologic din Caransebeș.

Sâmbătă, 21 decembrie formații corale din toate protopopiatele Eparhiei Banatului Montan vor participa la Alaiul Colindătorilor organizat la Catedrala Episcopală din Caransebeș.

La toate aceste evenimente care vestesc Naşterea Pruncului Iisus în peștera din Betleem, sunt chemați credincioșii să fie asemenea îngerilor şi păstorilor și să se bucure de acest patrimoniu al neamului românesc.

Armonia de Crăciun este organizată de Episcopia Caransebeșului, Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” și Asociația Trib’Art, iar intrarea publicului liberă la toate concertele.

(Pavel Canea)

Cele mai citite

Related Articles