Emoţii mari pentru tinerii medici care susţin examenul de REZIDENŢIAT!

Emoţii mari pentru tinerii medici care susţin mâine examenul de REZIDENŢIAT. Vă reamintim că la Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin şi-au depus dosarul 44 de candidaţi. Listele cu cei admişi în concurs pe centre universitare şi domenii, s-au afişat pe site-ul rezidentiat.ms.ro.

Atenţie! Candidaţii ale căror dosare de înscriere au fost admise, dar în ziua concursului sunt declaraţi absenţi în sălile de concurs nu vor beneficia de returnarea taxei de 400 de lei. Beneficiază de returnarea taxei achitate doar candidaţii ai caror dosare de înscriere sunt respinse. Concursul se desfăşoară mâine dimineaţă la ora 8.00 în centrele universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Eventualele contestaţii privind răspunsurile corecte sunt depuse de candidaţi pâna la ora 16.00 în ziua de 9 decembrie 2019. Contestatiile se depun la sediul comisiei locale de concurs anunţat pe site-ul universităţii de medicină şi farmacie unde a fost susţinut concursul.

Comisia centrală de rezidenţiat analizează şi comunică răspunsurile corecte rămase
definitive, în termen de 48 de ore de la expirarea termenului de depunere a contestaţiilor. Comunicarea grilei corecte rămase definitivă se face prin publicarea pe site-ul rezidentiat.ms.ro, pe paginile de internet ale universităţilor de medicină şi farmacie şi prin
afişarea la sediul comisiei locale de concurs şi constituie răspuns la contestaţiile primite.

Alegerea posturilor în specialitate şi a centrelor de pregătire se face prin teleconferinţă, pe baza punctajului şi a clasificărilor anunţate, în trei zile consecutive, stabilite de comun acord între Ministerul Sănătăţii şi universităţile de medicină şi farmacie, în intervalul orar 9.00 – 19.00. Candidaţii se vor putea prezenta în unul din centrele universitare: Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş sau Timişoara. Dacă repartiţia nu se finalizează în prima zi, va continua în zilele următoare, în acelaşi interval orar, sau, după caz, în cea de-a treia zi, până la epuizarea locurilor publicate la concurs sau a candidaţilor care au drept de a alege un post.

Locurile şi posturile rămase disponibile se vor afişa pe pagina de internet la sfârşitul fiecărei zile de repartiţie.

Cele mai citite

Related Articles