Klaus Iohannis a reamintit că doreşte alegeri parlamentare anticipate

Angajarea răspunderii guvernului în Parlament pentru mai multe proiecte de lege a fost şi una dintre temele abordate, joi seară, de preşedintele Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă, la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a vorbit şi despre alegerile anticipate sau o nouă lege a pensiilor care să elimine inechităţile existente în sistem.

Preşedintele Klaus Iohannis a reamintit că doreşte alegeri parlamentare anticipate şi că va avea o serie de consultări neoficiale cu politicienii români pe această temă. Klaus Iohannis cred că asumarea răspunderii în faţa Parlamentului de către un guvern minoritar, aşa cum este cel actual, este o metodă bună.

Klaus Iohannis: “Este o discuţie care se poartă la nivel de guvern, am fost informat, de exemplu, pentru a rezolva chestiunea pensionării anticipate.

Iar desfiinţarea secţiei speciale ar fi de dorit să se facă în procedură parlamentară uzuală, dar dacă nu se reuşeşte, şi această chestiune se poate, cel puţin teoretic, se poate rezolva prin asumarea răspunderii.”

Klaus Iohannis a reafirmat că este bine ca primarii să fie aleşi în două tururi şi că este decizia executivului şi a PNL dacă vor alege să îşi angajeze răspunderea în Parlament pe acest subiect, dacă vor emite o ordonanţă de urgenţă sau dacă vor trece o nouă lege prin Parlament.”

Conferinţa de presă a preşedintelui Iohannis a urmat unei declaraţii a şefului statului legată de rezultatele summitului NATO de la Londra.

El a spus că reuniunea a fost un succes atât pentru Alianţă, cât şi pentru România.

Klaus Iohannis a subliniat că NATO este cea mai puternică alianţă militară din toate timpurile şi toţi partenerii au acceptat ideea că organizaţia are nevoie de un proces de reflecţie pentru a găsi o strategie foarte bună pentru viitorul acesteia.

Sursa: RRA

De același autor

Related Articles