Elevii “Colegiului Naţional Mircea Eliade” din Resiţa au format o fundă umană pentru a marca lupta împotriva virusului HIV!

Elevii “Colegiului National Mircea Eliade” din Resiţa, au format astăzi, în curtea şcolii o fundă umană, în semn de solidaritate pentru persoanele infectate cu Hiv.

Devenită deja traditională, această actiunea a mobilizat si în acest an, aproximativ 100 de elevi. Prin acest gest, tinerii au comemorat victimele acestei maladii si au spus NU discriminarii persoanelor seropozitive.

“Este important să ne implicăm în astfel de acţiuni, ca toţi tinerii să conştientizeze pericolul virusuui HIV, să ştie cum se pot proteja şi în acelaşi timp să nu-i respingă pe cei care sunt seropozitivi”, au declarat tinerii.

Chiar daca au trecut câteva zile de la Ziua mondiala a Luptei împotriva HIV, marcată în fiecare an pe data de 1 decembrie, orice zi este potrivită pentru a trage un semnal de alarmă, ne-a declarat profesorul Corina Chisăliţa, de la Liceul Teoretic”Mircea Eliade”, coordonatorul acestei acţiuni.

“La fel ca în fiecare an, pentru ca a devenit tradiţie, în luna decembrie desfăşurăm mai multe acţiuni de voluntariat. Pe lângă fundiţa de astăzi, elevii au împărţit plinate, pentru ca tinerii să fie informaţi despre căile de transmitere dar şi despre modalităţile de prevenire a infecţiei cu virusul HIV”, ne-a declarat Corina Chisăliţă.

În judeţul Caraş-Severin sunt peste 200 de persoane infectate cu HIV, iar la nivel naţional numărul acestora continuă să crească, a precizat Petrica Agape, presedintele Asociatiei Anti-HIV Inocenţă si Speranţă.

Cele mai citite

Related Articles