[FOTO] Moştenitorii României de la Școala Gimnazială Nr. 8 au sărbătorit „1 Decembrie 1918 și Centenarul Bănățean“!

 Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin și Școala Gimnazială Nr. 8 şi-au unit forţele, dar şi vârstele pentru a marca  Ziua Națională a României, dar și o filă importantă din istoria spațiului în care trăim.

Vineri, 29 noiembrie de la ora 9, Moştenitorii României de la clasele a IV-A și a IV-a B împreună cu dascălul și cercetătorul faptelor istorice și culturale din Banatul Montan,  Dan Obersterescu, au făcut mărturisiri despre identiatea națională și locală, despre istoria trăită în cei 101 ani de la Marea Unire.

Manifestarea denumită sugestiv „1 Decembrie 1918 și Centenarul Bănățean“  adus în sufletele elevilor multă emoţie şi cu siguranţă reperele istorice aflate astăzi vor rămâne pentru totdeauna în sufletele lor.

Moştenitorii României de la Școala Gimnazială Nr. 8 au fost emoţionaţi şi au răspuns în cel mai firesc mod la lecţia de istorie spusă cu multă dăruire de dascălul invitat.

 Acest proiect face parte din programul „Educație cu tineri și pentru tineri“ al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin.

Felicitări organizatorilor şi elevilor!

Anca Bica Bălălău

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles