[AUDIO] Municipiul Reşiţa, în curând, fără case de pariuri şi magazine second-hand

Consilierii reşiţeni au hotărât astăzi interzicerea activităţii economice pe principalele artere de circulaţie ale Reşiţei a firmelor care au ca obiect de activitate case de pariuri, jocuri de noroc, case de amanet şi comercializarea de produse second-hand.

Această măsură decisă astăzi de municipalitate are legătură cu modul nociv pe care jocurile de noroc si casele de pariuri îl au asupra tinerei generaţii, după cum remarcă primarul municipiului Resita, Ioan Popa, iniţiator al proiectului de hotărâre votat astăzi:

„Am iniţiat un proiect de hotărâre pe un model de bună practică pe care l-am preluat de la Oradea cu mici modificări şi le mulţumesc tuturor consilierilor locali care l-au votat pentru că eu consider că s-a ajuns prea departe. În Reşiţa avem peste 85 de case de pariuri, de jocuri de noroc. Este deja o problemă socială, adicţia asta, oamenii au devenit ca şi alcoolicii, fumătorii. Am în vedere în mod special tinerii, sunt persoane care muncesc în străinătate şi trimit bani acasă şi sunt oameni care consumă banii aceştia în câteva zeci de minute.

Limitarea lor ca şi dispersie în oraş, în special pe zonele principale, va determina cu siguranţă scăderea interesului pentru ele, pentru că nu le vor mai găsi aşa uşor. Asta este speranţa noastră”, a explicat primarul Ioan Popa.

Agenţii economici care desfăşoară astfel de activităţi şi au sediile în zonele menţionate au la dispoziţie doi ani de zile pentru a-şi regândi afacerile sau pentru a găsi o nouă locaţie în care să îşi desfăşoare activitate.

Sergiu Taban

6 COMENTARII

  1. Casele de pariuri și second-urile cea mai mare problemă domne’!
    „Legea” asta e tot un fel de „Interzis fumatul în spațiul public”. Într-adevăr a fost un lucru foarte important pentru dezvoltarea acestui oraș! Nu e ca și cum animalele de la Zoo tot subnutrite sunt. Dar cui ii pasă de animale, cui ii pasă de locuri de muncă sau de renovarea spitalelor? Nu de alta da’ sunt cam infecte!

  2. Probabil că îi deranjează zona Hehn, care-a ajuns în halul ăsta după lichidarea vadului comercial, datorită creării imposibilității opririi măcar în zonă a mașinilor, prin trântirea guguloaielor în locul alveolelor de parcat și a coșmeliei din mijlocul șușelei, care împiedică accesul direct la parcările din spate…

  3. Un primar care încalcă foarte multe drepturi ale societăților comerciale. Urmează o lunga cale de procese pentru primăria Reșița, in speța D-nu-l primar, care mai nou este stăpân pe banii oamenilor.

Comments are closed.