Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog: Au fost înregistrate 17 sesizări

Un număr de 17 sesizări de posibile probleme în legătură cu procesul electoral au fost înregistrate până în acest moment, însă din verificări a rezultat că cinci dintre acestea nu se confirmă, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

“Au fost aplicate trei avertismente pentru apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţe 112 şi pentru consum de băuturi alcoolice în spaţiul de protecţie al secţiei de votare. Cele mai multe incidente au fost semnalate în judeţele Dâmboviţa – 4, Dolj – 4 şi Bucureşti – 3”, a declarat Dajbog.

Ea a informat că la o secţie de votare din Dolj procesul de votare este întrerupt ca urmare a decesului unui cetăţean în vârstă de peste 70 de ani cu probleme medicale.

Monica Dajbog a adăugat că în judeţele Dâmboviţa şi Bistriţa-Năsăud au fost înregistrate sesizări care făceau referire la continuarea propagandei electorale, însă în urma verificărilor efectuate nu s-au confirmat.

“Vicepreşedintele unei secţii de votare din Municipiul Brăila a sesizat faptul că preşedintele secţiei de votare a consumat băuturi alcoolice, motiv pentru care a fost înlocuit. Poliţiştii fac verificări pentru a se stabili dacă s-au consumat băuturi alcoolice în spaţiul de protecţie al secţiei de votare”, a spus oficialul MAI.

De asemenea, au fost raportate mai multe cazuri medicale – în Capitală, două femei au căzut în secţiile de votare şi au fost transportate la Spitalul Universitar, iar în judeţul Ilfov unui bărbat de 85 de ani i s-a făcut rău în secţia de votare, fiind chemată ambulanţa, însă bărbatul a refuzat transportul la spital.

“La o secţie din judeţul Bihor, unui membru al unui birou electoral care este diabetic i s-a făcut rău, fiind transportat la o unitate medicală. La mai multe secţii de votare din Timiş au fost înregistrate probleme cu alimentarea cu energie electrică, motiv pentru care Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a trimis de urgenţă un generator”, a afirmat Dajbog. AGERPRES

Cele mai citite

Related Articles