Cercetările continuă la Timişoara, după tragedia în urma căreia au murit doi copii și o femeie

La Timişoara, patronul firmei care a făcut dezinsecţia într-un bloc de locuinţe, în urma căreia trei persoane şi-au pierdut viaţa, a fost arestat preventiv aseară, pentru 30 de zile, potrivit RRA.

El este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi trafic de substanţe periculoase. Locatarii blocului respectiv ar putea reveni astăzi la casele lor. Între timp, în spitale se mai află încă 32 de persoane, între care 21 de copii.

Pentru a doua noapte, locatarii blocului cu 200 de apartamente care a fost evacuat luni, după ce trei oameni au murit din cauza unei acţiuni de deratizare, au fost nevoiţi să doarmă la rude, prieteni sau în spaţiile puse la dispoziţie de autorităţile locale.

Astăzi specialiştii vor face ultimele decontaminări şi controale, pentru a se vedea dacă mai există vreun pericol din cauza substanţelor toxice. Potrivit ISU Banat, oamenii s-ar putea întoarce în casele lor în cursul acestei dimineţi.

Ieri după-amiază, în cel de-al doilea bloc evacuat, cu 31 de garsoniere, locatarilor li s-a permis să se întoarcă acasă.

Pe de altă parte, 32 de persoane, dintre care 21 de copii, sunt internaţi în continuare în spitalele din oraş, dar starea lor este bună. În total, în acest caz s-au prezentat pentru investigaţii la unităţile medicale peste 80 de persoane.

În acelaşi timp, continuă ancheta în acest caz. Cercetările au scos la iveală că insecticidele folosite la deratizare erau cumpărate de pe piaţa neagră şi conţin o substanţă extrem de toxică, iar societatea nu deţinea toate autorizaţiile şi nici nu a fost controlată de autorităţile sanitare.

Şi Avocatul Poporului, Renate Weber, a anunţat că instituţia pe care o conduce va efectua o anchetă în cazul de la Timişoara. Ea a precizat că ar urma să se stabilească dacă autorităţile centrale şi locale reacţionează în modul potrivit.

Cele mai citite

Related Articles