Oamenii străzii primesc ajutor şi în acest sezon rece, de la Centrul Rezidenţial pentru Persoane fără Adapost Caransebeş!

Caldură, mâncare şi de un acoperiş deasupra capului de asta au nevoie oamenii strazii în sezonul rece. Centrul Rezidenţial de Asistenţă şi Reintegrare Socială pentru Persoane fără Adapost Caransebeş are soluţii pentru aceste cazuri. În prezent sunt găzduite în centru 31 de persoane, aflate în dificultate. Majoritatea sunt din Caraş-Severin, dar există şi persoane din Arad, Mehedinţi şi Bucureşti, ne-a declarat directorul acestei instituţii, Ştefan Cocoroiu.

“Ca în fiecare an, aici la centru avem persoane fără adăpost. De la începutul anului şi până în prezent peste 211 persoane au tranzitat centrul. În prezent, avem 31 de persoane fără adăpost , capacitatea centrului este de 80 de locuri, suntem pregătiţi la fel ca în fiecare an, putem să asigurăm toate cele necesare pentru traiul zilnic al acestor persoane. În centru avem şi tineri de 18 ani dar şi persoane vârstnice ce au 75-80 de ani, dar predomină vârstnicii”, ne-a declarat Stefan Cocoroiu.

Centrul Rezidenţial de Asistenţă şi Reintegrare Socială pentru Persoane fără Adapost Caransebeş oferă servicii de cazare, hrană, igienă individuală, consiliere psihologică şi juridică.

Cei care au nevoie de ajutor şi nu au un acoperiş deasupra capului pot fi găzduiţi aici pe o perioadă de maximum 2 ani de zile, fiind ajutaţi, constant să-şi găsească un loc de muncă.

De același autor

Related Articles