Rețeaua de apă a Lugojului, amânată pentru anul viitor

Municipalitatea lugojeană nu va finaliza reţeaua de apă în acest an, lucrările fiind oprite din cauza unei probleme tehnice, apărute la unul dintre utilajele de bază care execută proiectul.

Execuția proiectului de modernizare a rețelei de alimentare cu apă a municipiului s-a blocat din cauza defectării mașinii care introduce țevile în subteran. Problema este una care a făcut imposibilă repararea mașinii în țară. Utilajul nu poate fi înlocuit cu altul, iar pentru remedierea situației s-a solicitat ajutorul specialiștilor suedezi.

”Va trece o perioadă de timp până utilajul va putea fi reparat, iar în aceste condiții lucrările la rețeaua de apă nu pot continua. Având în vedere că suntem aproape de finalul anului, sunt puține șanse să se mai facă ceva. Lucrările pentru străzile care au mai rămas vor fi derulate anul următor”, a explicat Cristian Galescu, viceprimarul Lugojului.

Pe lista de lucrări au mai rămas 15 străzi unde trebuie introdusă tubulatură nouă, majoritatea situate în Lugojul German. Finalizarea rețelei de apă nu va duce imediat și la o schimbare a calității apei la robinete. Pentru acest deziderat trebuie ca lugojenii să fie branșați la rețea, dar proiectul de montare a aproape 700 de noi racorduri a fost și acesta blocat, în ultimele săptămâni, din cauza unor dezacorduri între primărie și constructor, după realizarea a aproape jumătate din instalații.

De același autor

Related Articles