La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii au acţionat pe raza judeţului Caraş-Severin, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 300 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto şi celorlalţi participanţi la trafic. De asemenea, au fost reţinute 17 permise de conducere şi au fost constatate 5 infracţiuni la regimul rutier.

Astfel, în perioada 1-3 noiembrie, poliţiştii rutieri au aplicat 279 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 164 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 35 pentru neutilizarea centurii de siguranţă şi a dispozitivelor de retenţie.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 17 permise de conducere, 13 pentru depăşiri neregulamentare şi 4 pentru viteză excesivă.

Totodată, au fost constatate 5 infracţiuni la regimul rutier, dintre care este de amintit că în noaptea de 2 spre 3 noiembrie, în jurul orei 00.23, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Reşiţa au oprit pentru control pe bulevardul Republicii, un autoturism condus de un bărbat de 28 de ani din localitate, care fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice, acesta refuzând prelevarea. În cauză s-a întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. În cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 13.00, poliţiştii au depistat în trafic, pe bulevardul Republicii, un autoturism condus de acelaşi bărbat de 28 de ani din Reşiţa, care figura în evidenţe având dreptul de a conduce suspendat din aceeaşi dată. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis.