,

Trei bărbaţi din Galaţi au fost depistaţi de jandarmi, sâmbătă seara, într-o parcare din apropierea localităţii Pecica, în timp ce ofereau spre comercializare parfumuri şi telefoane mobile. La verificările efectuate, jandarmii au descoperit 131 de flacoane cu parfum inscripţionate cu sigla unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Pe lângă aceste produse, au fost descoperite şi 5 telefoane mobile de generaţie nouă fără documente justificative.
Persoanele în cauză nu au putut justifica provenienţa produselor şi au declarat că sunt destinate comercializării direct din portbagajul autoturismului.
Pe numele celor trei bărbaţi, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, pentru săvârşirea infracţiunii de „punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistratp pentru produse identice sau similare”, conform prevederilor Legii. nr. 84/1998 Republicatp, privind mprcile şi indicaţiile geografice.
Parfumurile şi telefoanele mobile, în valoare de 31.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare poliţiştii vor efectua cercetări în acest caz.