[FOTO] Festivalul Internațional de Folclor „Ghiță Copăceanu Moșu“ deschide seria manifestărilor culturale în Banatul de Munte!

În „Anul omagial al satului românesc, al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari”,luna noiembrie soseşte în Banatul de Munte cu un frumos omagiu adus unui artist al locului prin cea de-a V-a ediţie a Festivalului Internațional de Folclor „Ghiță Copăceanu Moșu“, ce se va desfăşura vineri de la ora 16.00, în incinta Căminului Cultural din localitatea Teregova.

Organizatorii, Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, Primăria și Consiliul Local Teregova împreună cu Liceul Tehnologic „Sfântul Dimitrie“ Teregova, prin această manifestare omagiază atât figura emblematică a celui care a fost Ghiță Copăceanu Moșu, dansator împătimit și coregraf precum și valorile spirituale ale zonei.

Artiștii Orchestrei și Ansamblului „Semenicul“ ai Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin vor susține alături de invitați cu renume, un spectacol extraordinar în cadrul acestei ediții de excepție. Vor fi promovate frumusețea, varietatea și bogăția zestrei culturale românești în general și în special a celei din arealul Banatului de Munte –  jocul, doina și cântecul purtat cu fală și păstrat cu sfințenie din străbuni.

Programul Festivalului:

Ora 1400 –   Simpozion  „Figuri  emblematice –  oameni de cultură din satul bănățean“

Ora 1600 –  Deschiderea festivalului

Ora 1615-1715    Ansamblul Folcloric „Semenicul“, CJCPCT C-S/Reșița

Ora 1715-1800– Ansamblul Folcloric „Banatul“ Timișoara

Ora 1800-1830– Ansamblul Folcloric „Tommyland“ Moldova Nouă

Ora 1830-1915– Ansamblul Folcloric „Dor Transilvan“ Cluj

Ora 1915-2000– Ansamblul Folcloric „Teregoveana“

Cele mai citite

Related Articles