[FOTO] O clipă de prietenie cu Nikalai…

Acum un an, aproximativ la aceeaşi oră, 18, se ridica deasupra tuturor , Prietenul Nikalai, Vlădu, Nick sau cum îi mai spuneau prietenii… Visătorul bine ascuns în armura sa de hâtru sau de artist implicat în viaţa comunităţii, şi-a întins în această seară aripile sale şi a îmbrăţişat pe toţi cei prezenţi şi pe fiecare în parte, pe suflet.

Organizatorii, dar şi fiica sa Roxana alături de toţi prietenii prezenţi au dorit o atmosferă veselă, amicală bine punctată muzical de cantautorul Cristian Buică.

În această seară, Reşiţa frumoasă şi oamenii săi de cultură s-a dezvăluit mai frumos ca niciodată în această sfântă clipă de prietenie, o calitate umană unică ce vibreayă prin ADN-ul bunului simţ. Vinovaţi pentru această întâlnire se fac sociația Foto Club „BANATUL MONTAN” cu sprijinul Societății Artistice „Pro Banatul de Munte” care au organizat  expoziția de fotografie „In Memoriam” – NICOLAE DUMITRU VLĂDULESCU, cu imagini realizate de regretatul artistm în sala „Horațiu Vornica” din Casa de Cultură Reșița, la împlinirea unui an de la plecarea sa…

Nikalai al nostru şi al Îngerilor s-a mutat timid dintr-o lacrimă în alta făcându-ne pentru o clipă de prietenie, chezaşi la veşnicia sa.

Din păcate teatrul reşiţean nu a fost reprezentat, dar aşa cum spun Prietenii săi, Nikalai a zâmbit cu îngăduinţă…

Ne-a împrejmuit cu stările sale fotografice şi ne-a dat puterea de a zâmbi, nu ştiu daca poetul, pictorul, regizorul sau pur şi simplu sufletul lui visător ne-a reamintit că Visătorii au schimbat omenirea, iar Nicolae Dumitru Vlădulescu este Visătorul care a rămas în sufletele noastre ca o adevărată Ars Doloris!

Îmbrăţişări, Maitre Nicolae Dumitru Vlădulescu !

Anca Bica Bălălău

Cele mai citite

Related Articles