Producători agricoli din Caraş-Severin şi o delegaţie a Direcţiei pentru Agricultură din judeţ participă astăzi la Bucureşti, la halele Romexpo unde se desfăşoară Ziua naţională a produsului agroalimentar românesc, eveniment organizat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Adjunctul Direcţiei pentru Agricultură, Pavel Nefir, prezent în Capitală a transmis pentru Radio Reşiţa că, produsele montane şi tradiţionale ale agricultorilor cărăşeni din: Băile Herculane, Bocşa, Cornereva, Soceni şi Oraviţa au fost bine primite de consumatorii români, standurile acestora fiind vizitate chiar şi de premierul Viorica Dăncilă. Pavel Nefir a mai spus că, preşedintele Cooperativei „Prisecarii Hercules” din Mehadia, apicultorul Ioan Bărbuţ a fost premiat direct de Ministerul Agriculturii şi de Guvernul României pentru produsele stupului şi forma asociativă pe care o reprezintă.

Pavel Nefir

Pavel Nefir a mai subliniat că, pe lângă prezentările de produse au avut loc şi discuţii între ministrul agriculturii Petre Daea, specialiştii agricoli şi fermierii participanţi şi au fost dezbătute problemele cu care se confruntă în prezent agricultura românească.

Sursa foto: DAJ Caraş-Severin