Familiile sau persoanele singure al căror venit net mediu lunar pe persoană nu depăşeşte 750 de lei, pot depune cereri şi declaraţii pe propria răspundere şi vor beneficia şi anul aceasta, pe întreaga perioadă a sezonului rece de subvenţii pentru încălzirea locuinţei cu energie electrică, gaze şi combustibil solid. Conform şefului serviciului de asistenţă socială de la nivelul primăriei Reşiţa, Lidia Roşian, perioada depunerii cererilor se face lunar, în intervalul 1-15. Aceasta a mai spus că, ajutorul se acordă doar după efectuarea unei anchete sociale şi verificarea în amănunt a declaraţiilor depuse la sediul instituţiei.

Lidia Roşian

Ajutoarele băneşti pentru încălzirea locuinţelor cu energie electrică, gaze naturale şi combustibili solizi sunt în funcţie de venitul solicitantului şi tipul combustibilului utilizat şi se încadrează între următoarele sume: pentru energie electrică între 20 de lei şi 240 de lei, pentru combustibili solizi (lemn, cărbuni sau petrol) între 20 şi 54 de lei şi pentru gaze naturale, între 20 şi 262 de lei.

Cererile şi declaraţiile pe proprie răspundere se depun la ghişeele Direcţiei de Asistenţă Socială din strada Libertăţii nr. 18-22 în perioada 1 – 15 a fiecărie luni.

În sezonul octombrie 2018 – martie 2019, de ajutoare pentru încălzirea locuinţelor, au beneficiat 311 reşiţeni.