Trei persoane au ajuns ieri la spital după ce au fost lovite de maşini pe trecerea de pietoni. Accidentele au avut loc pe strada Racovița din Caransebeș și pe bulevardul Republicii din Reșița, ne-a informat comisarul șef Grațian Simion, de la Serviciul Rutier. Şoferii care nu au acordat prioritate de trecere sunt cercetaţi pentru vătămare corporală din culpă.


În condiţiile unui carosabil umed, pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere, poliţiştii rutieri vă recomandă să vă planificaţi din timp călătoriile şi să adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.
Polițiștii le recomandă conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!
Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Nu efectuaţi depăşiri riscante!
Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!
Poliţiştii le recomandă pietonilor să traverseze strada numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare.