Cea de-a doua lună a toamnei a debutat cu o aniversare specială, ce ne reamintește de părinţii şi bunicii noștri, dar mai ales de modelele de viață pe care le-am primit de la aceştia. Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice a fost marcată marţi, 1 octombrie şi la Reşiţa la Căminul pentru Persoane Vârstnice din oraş.

Odată pe an, valoarea vârstnicilor societăţii civile capătă o semnificaţie aparte. Este vorba de data de 1 octombrie când la nivel mondial sunt sărbătoriţi părinţii, bunicii şi rudele noastre de vârsta a treia. Acest eveniment a fost marcat şi la Reşiţa printr-un program special, organizat de conducerea centrului, dedicat persoanelor instituţionalizate în căminul pentru persoane vârstnice din oraş. Preoţii ortodocşi, Linu Moise şi Mihai Ciucur au săvârşit o rugăciune pentru vârstnicii instituţionalizaţi în zi de sărbătoare, iar animatorii centrului, profesorii Carmen şi Carol Ientner au desfăşurat o serie de jocuri cu aceştia. Apoi la orele prânzului, vârstnicii au beneficiat de multiple surprize în ceea ce priveşte meniul pregătit pentru ei.

Cum a fost marcată această zi, aflăm de la Mirel Sabo – directorul instituţiei:

Mirel Sabo – director Cămin pentru Persoane Vârstnice Reşiţa

La ceas aniversar, de la vârstnicii instituţionalizaţi de 3, 5, 6 sau 8 ani, am aflat că, pentru ei căminul este o a doua casă unde au tot ce le trebuie, chiar dacă uneori mai duc dorul traiului de odinioară:

Vârstnicii

În prezent de serviciile Căminului pentru Persoane Vârstnice din Reşiţa beneficiază peste 150 de persoane, în mare parte bătrâni, cu diferite probleme sociale şi de sănătate.