Polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Bocșa au depistat în zona pădurii Valea Agrișului, între localitățile Fizeș și Ferendia, un tractor care tracta o căruță construită artizanal, încărcată cu material lemnos.

În apropierea atelajului au fost găsiți 2 bărbați de 20, respectiv 45 de ani, din Șemlacu Mare care ar fi tăiat, fără drept, cu un motofierăstrău, 2 arbori cu lungimea de 7 metri, aproximativ 1,8 metri cubi material lemnos, de esentă stejar, pe care i-ar fi încărcat în căruță, cu scopul de a-i transporta la domiciliu.

De asemenea, din cercetări a reieșit că cei doi bărbați, în cursul zilei de ieri, 28 septembrie, ar fi tăiat și transportat la domiciliul unuia dintre ei, 15 arbori, de esentă stejar, aproximativ 23.2 metri cubi. Întreaga cantitate de lemn, de 25 metri cubi, a fost ridicată în vederea confiscării și lăsată în custodie celor 2 bărbați. Totodată, polițiștii au ridicat în vederea confiscarii și un motofierăstrău folosit la tăierea materialului lemnos. Se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere, fără drept, și furt de arbori, fapte prevăzute și pedepsite de Codul Silvic.