12 autobuze casate, la Compania de Transport Arad

Compania de Transport Public doreşte să caseze 12 autobuze şi un sistem electronic de ticketing (aparat de eliberare de bilete), care nu mai corespund din punct de vedere tehnic actualelor cerinţe. Consilierii judeţeni au aprobat trecerea acestor bunuri din domeniul public în cel privat al judeţului Arad.

“Autobuzele au un grad ridicat de uzură, nu mai prezintă nici siguranţa şi nici confortul necesare transportului de persoane în condiţii moderne. Unele au chiar şi peste 30 de ani vechime, cu un rulaj, în medie, de peste un 700.000 de kilometri fiecare, doar în cadrul Companiei de Transport. Când au fost achiziţionate, la mâna a doua, aveau deja în medie peste un milion de kilometri rulaţi. De aceea, este necesară scoaterea lor din circuitul de transport public”, a precizat Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

Cele 12 autobuze au un avansat grad de uzură tehnică, sunt depăşite din punct de vedere al poluării şi al costurilor curente de exploatare (consum de carburant şi piese de vehicul) şi nu mai corespund normelor în domeniu. Sistemul de ticketing este, de asemenea, depăşit ca legislaţie, deoarece casele de marcat nu mai corespund noilor norme emise de ANAF.

FOTO: Special Arad

2 COMENTARII

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles