[FOTO-AUDIO] Kirchweih-ul nemţilor din Văliug, sărbătorit în Banatul de Munte

(UPDATE)

,,Este o manifestare de suflet, care sper să se repete an de an cu aceaşi intensitate şi participare numeroasă. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au participat şi au contribuit la buna desfăşurare a acesti ediţii,, a declarat pentru Radio Reşiţa viceprimarul comunei Văliug, Alin Marcu.

***

În comuna cărăşeană Văliug va avea loc duminică, 28 septembrie Kirchweih-ul sau sărbătoarea de hram a Bisericii Romano-Catolice din localitate.

Conform tradiţiei de secole, etnicii germani organizează un alai al portului popular pe străzile localităţii, înalţă Pomul Belşugului şi organizează o suită de dansuri în costume tradiţionale şvăbeşti.

Potrivit organizatorilor, programul cultural al celui de-al 159 – lea hram al lăcaşului de cult va debuta la ora 13.30 pe ritmurile fanfarei din Steierdorf-Anina. Sfânta Liturghie de hram va fi săvârşită de la ora 15.00, iar la 16.15, în piaţeta din faţa Primăriei comunei cărăşene se va consuma un bogat program cultural susţinut de formaţiile de dansuri populare germane din Tirol şi Reşiţa.

Foto: Radio Reşiţa

Cele mai citite

Related Articles