[VIDEO-AUDIO] Contrabanda se face din nou cu tirul

Ţigări de contrabandă, în valoare de 5 milioane de lei, au fost depistate aseară de poliţiştii de frontieră de la Nădlac II. Acesta au fost introduse în ţară cu tirul de un arădean, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, comisar şef Laura Bondar.

„La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru a intra în țară, cetăţeanul român P.I., în vârstă de 30 de ani, domiciliat pe raza județului Arad, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă, ambele fiind înmatriculate în România. Şoferul transporta 26 de paleţi cu ambalaje pentru piese auto. În baza profilului de risc, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în semiremorca ansamblului rutier au fost descoperiţi 22 de paleți, ascunşi prin metoda “capac” în spatele celor cu piese auto, care conţineau aproximativ 440.000 pachete de ţigări netimbrate”.

Laura Bondar a mai spus că şoferul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar astăzi va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. Cantitatea de ţigări, în valoare de aproximativ 5.000.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză sunt efectuate cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad sub aspectul săvărşirii infracţiunii de contrabandă.

Cele mai citite

Related Articles