Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin i s-au repartizat primele vaccinuri antigripale din perioada de dinaintea instalării sezonului rece.

Este vorba de 390 de doze, care vor fi repartizate mai întâi personalului medical de pe ambulanţe, de la unităţile de primiri urgenţe şi personalului medical din unităţile spitaliceşti.

Până la sfârşitul acestui sezon judeţului Caraş-Severin va primi 11.640 de doze, conform populaţiei catagrafiate pentru a fi eligibilă la vaccinare antigripală.

Gripa este o boală respiratorie contagioasă cauzată de viruşi care infectează nasul, gâtul si plămânii. Boala se confundă uşor cu o raceală comună datorită simptomelor asemănătoare: scurgeri nazale, durere în gât şi tuse. Însă gripa prezintă simptome mai severe, cum ar fi dureri de cap şi febra, transpiraţii reci şi frisoane, dureri musculare şi chiar vărsături.

Gripa este extrem de contagioasă şi se răspândeşte în mod normal prin tusea şi strănutul unei persoane infectate. De asemenea, vă puteţi infecta prin atingerea unei persoane bolnave. Adulţii sunt contagiosi de la 1-2 zile înainte de a obtine simptomele şi până la 7 zile după ce se îmbolnăvesc. Asta înseamnă că puteţi răspandi virusul gripal înainte de a sti chiar că sunteti infectat.