Cred în nemurirea teatrului. E cel mai minunat adăpost pentru cei care și-au ascuns, fără să știe nimeni, copilăria în buzunar și care au pornit să-și continue jocul până la sfârșitul lor” sunt gândurile ce-mi bat în suflet cu emoția celui care-și mărturisește credința în frumos și ucenicii lui… pentru că într-o astfel de zi, încerc să scriu cu bucuria celui ce-și trăiește uimirea că a învățat să meargă pe cărările vieții de, împreună cu cei mai frumoși oameni… pentru că astăzi îi spunem La Mulți Ani, doamnei  Marina Constantinescu, jurnalistă, filolog de marcă, realizatoare de emisiuni de televiziune și critic de teatru și film din România, care s-a născut pe 22 septembrie 1966, în București.

„Premiul de Excelență: FESTIVALUL NAȚIONAL DE TEATRU pentru calitatea excepţională a ultimelor șase ediții – ridicat de directorul festivalului, Marina Constantinescu” a fost debutul aniversării domniei sale, care vădit emoționată a predat o lecție a bunului simț cu modestie și erudiție confirmând iureșul de aplauze ale unui public care s-a ridicat în picioare în cadrul Galei Premiilor UNITER de la Craiova!

Este amfitrionul emisiunii Nocturne, începută în anul 2001 sub numele Nocturna arenelor la TVR. Despre această emisiune a declarat:„Fiecare amănunt este gândit, studiat, întors pe toate fețele, așa că în cele bune și în cele rele emisiunea mă reprezintă la modul absolut”, dar și  directorul artistic al Festivalului Naţional de Teatru,timp de 6 ediţii.

Marina Constantinescu este mama unui viitor mare pianist,Luca Rusu, un tânăr care se bucură de susținerea și prietenia domniei sale, căreia îi poartă o mare admirație.Luca este încă de pe acum un model pentru generația sa, asemeni părinților săi.

În modestia domniei sale, lacrima de astăzi este de Dor pe obrazul timpului ce desparte sufletul în două, dar tot El, Timpul renaște în mărturisirile ce se nasc pe tâmpla regăsirilor hăituite de suferință și bucurie în aceeași măsură, ca într-un spectacol de teatru ce durează o veșnicie având în distribuție pe toți cei care au iubit, au trăit și au murit cu fiecare cădere a cortinei pentru a reînvia cu fiecare aducere aminte.

Marina Constantinescu este Omul care adună și împarte fiecăruia bucuria de a învăța, de a lupta și mai ales de a învinge toate încercările vieții, este omul care a crescut în imperiul marilor modele umane și culturale și omul care supraveghează cu fidelitate nașterea marilor răspunsuri la întrebări încă nerostite, ci mai degrabă simțite …

Marina Constantinescu este un privilegiu acordat de viață celor care o întâlnesc, o apreciază și o însoțesc pe un drum unde spiritul său luminează și călăuzește și la capătul căruia personalități ale culturii naționale și mondiale se înclină într-un firesc Mulțumesc.

Și dacă arta este rostirea tainei prin taină, Marina Constantinescu este unul dintre puținii oameni de cultură care trăiește ceea ce Constantin Stanislavski perora ca lege a firii marilor caractere:”Iubeşte arta în tine, şi nu pe tine în artă”.

Din Banatul de Munte-La mulți ani, Marina Constantinescu! Mai mult ar fi puțin…

Anca Bica Bălălău