Conferinţa Regională a Medicilor de Familie a debutat astăzi la Reşiţa. Participă 150 de persoane, profesori universitari, medici şi oameni importanţi în domeniul sănătăţii din mai multe judeţe din ţară. Acţiunea se desfăşoară în cadrul Universităţii Eftimie Murgu.

Conferinta regionala se desfăşoară în parteneriat cu societăţile de medicină de familie din judetele Arad, Bihor şi Hunedoara, în colaborare cu asociaţiile din judeţele Alba si Mehedinti,Timis ,Universitatea „Eftimie Murgu „Resita, sub patronajul şi cu sprijinul Societătii Naţionale de Medicină Familiei şi a autorităţilor locale. Lectorii conferintei sunt medici de familie şi alte specialităţi iar lucrările prezentate vor fi de un înalt nivel, pe măsura evenimentului.

În cadrul acestui eveniment, aria expoziţională, a adus la Reşiţa cele mai cunoscute companii farmaceutice şi producatori ai echipamentelor medicale sau IT, fiind un prilej important de informare asupra noutăţilor în domeniu.


„Conferinţa îşi propune să accentueze rolul medicului de familie in sistemul medical românesc şi să sublinieze caracterul pluridisciplinar al specialităţii noaste. Rolul medicului de familie în echipa multidisciplinară este reafirmat prin participarea medicilor din cât mai multe specialităţi. Medicina de familie este specialitatea de prim contact al pacientului cu sistemul medical dar si locul unde pacientul este integrat din punct de vedere al problemelor sale. Pacienţii nostri sunt oameni de toate vârstele, sănătoşi sau bolnavi care au parte de cele mai bune îngrijiri. Activiatea medicului de familie presupune şi colaborarea cu asistenţa socială şi autorităţile locale şi centrale, dar şi organizarea activităţii cabinetului”, ne-a declarat preşedinte Asociaţiei Medicilor de Familie din Caraş-Severin, Loredana Schmelas.

Această conferinţă, devenită tradiţie, a ajuns la cea de a XI-a ediţie regională şi este a doua organizată de către Asociaţia Medicilor de Familie din Caraş-Severin.

Conferinţa Regională va continua şi mâine, până la ora 18.00 cu alte seminarii dedicate îmbunătăţirii actului medical. În cadrul acestei întâlniri participanţii vor încerca să găsească soluţii şi la problemele cu care se confruntă în prezent medicii de familie.