[AUDIO] Finanțări pentru IMM-uri din Regiunea Vest

Sorin-Maxim

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest a semnat astăzi 15 contracte de finanţare în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, beneficiare fiind întreprinderi mici şi mijlocii din Regiunea Vest. Proiectele vizează crearea unor noi unități de producție sau diversificarea acesteia, modernizarea întreprinderii  – inclusiv a procesului de producție sau achiziționarea de tehnologie. Potrivit directorului ADR, Sorin Maxim, din cele 27 de contracte aprobate sau aflate pe lista de rezervă, cele 15 semnate astăzi au o valoare de peste 34 de milioane de euro, din care aproape 18 milioane reprezintă fonduri europene nerabursabile:

 

Valoarea celui mai mare contract semnat astăzi depăşeşte 2,7 milioane de euro, în timp ce valoarea celui mai mic contract de finanțare se ridică la aproximativ 500.000 de euro. Prin implementarea celor 15 proiecte se creează 180 locuri de muncă în Regiunea Vest.

Printre firmele care au primit finanţare se numără şi CAMAND IMPEX S.R.L. din Reşiţa. Pentru implementarea în următorul an a proiectului “Investiţii productive pentru competitivitate ridicată”, firma reşiţeană a solicitat 6 milioane 375 de mii de lei.

Cele mai citite

Related Articles