[AUDIO] Căminul de bătrâni din Reşiţa funcţionează cu un deficit de 53 de angajaţi

camin resitaÎn judeţul Caraş-Severin nu există nici o instituţie care să preia cazurile bolnavilor psihici cronici. Cu toate acestea, la secţia din Secu a Căminului pentru Persoane Vârstnice din Reşiţa, sunt internaţi, în prezent, 23 de bolnavi cu afecţiuni psihice şi neuropsihice. Căminul are, în total, 187 de asistaţi din care 87 de persoane sunt imobilizate la pat, a declarat reprezentantul instituţiei, Delia Baban. Căminul nu funcţionează la capacitate maximă, iar în acest an au fost soluţionate 15 cereri de internare din totalul de 18 dosare depuse.

Delia Baban:

[audio  http://radioresita.ro/wp-content/uploads/2013/07/SLN-25.07.2013-Delia-Baban-DRA.mp3]

 Conform legii, admisia în cămin se face pe baza unei anchete sociale şi pe baza unui punctaj. Persoanele vârstnice care au venituri şi sunt îngrijite în cămin datorează contribuţia lunară de întreţinere în cuantum de până la 60% din valoarea veniturilor personale lunare fără a depăşi costul mediu lunar de întreţinere aprobat pentru fiecare cămin, a mai spus Delia Baban.

Căminul pentru Persoane Vârstnice din Reşiţa a primit, în acest an, 1,5 milioane de lei de la Consiliul Judeţean, iar suma încasată de la beneficiari depăşeşte puţin 480 de mii de lei.

Cele mai citite

Related Articles