Viorica Dăncilă și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale

45

Premierul Viorica Dăncilă şi-a depus joi, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie, prilej cu care a afirmat că românii au nevoie de un altfel de preşedinte.

“Am convingerea că românii îşi doresc un altfel de preşedinte, că îşi doresc un preşedinte care să iubească România şi pe români, am convingerea că avem nevoie de echilibru în această ţară. Avem nevoie de un preşedinte activ care să fie de fiecare dată în mijlocul oamenilor, un preşedinte care să respecte Constituţia şi care să aibă în vedere o relaţie interinstituţională corectă cu Parlamentul. Am convingerea că avem nevoie de preşedinte care să susţină un pact pentru bunăstarea românilor”, a declarat Dăncilă.

Ea a susţinut că a ales să candideze la Preşedinţie pentru că iubeşte oamenii.

“Pentru că iubesc oamenii, pentru că îmi place să stau în mijlocul oamenilor. (…) Şi mai am un avantaj pe care vreau să-l scot în evidenţă – am demonstrat că pot conduce un Guvern, care are a doua cea mai mare creştere economică din Europa, am demonstrat că pot conduce Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene şi să obţin un succes pentru ţara mea. Deci, întotdeauna voi avea în vedere şi activitatea guvernamentală, indiferent de culoarea politică a Guvernului. Aş fi primul preşedinte care a deţinut şi funcţia de premier”, a explicat Viorica Dăncilă.

Liderul PSD le-a mulţumit celor care au semnat pentru candidatura sa la alegerile prezidenţiale.

“Este un moment emoţionanţ este un moment unic, vreau să le mulţumesc celor 1.486.000 de cetăţeni care au semnat pentru candidatura mea pentru alegerile prezidenţiale. Vreau să le mulţumesc colegilor mei din întreaga ţară, care s-au mobilizat pentru strângerea de semnături”, a transmis Dăncilă.

Precizările au fost făcute pe fundalul încurajărilor susţinătorilor săi care au venit să-i fie alături la BEC şi care au scandat “Victorie, victorie” şi “Dăncilă, preşedinte”.

Viorica Dăncilă a fost însoţită, printre alţii, de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, fostul ministru Graţiela Gavrilescu, preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, secretarul general al PSD, Mihai Fifor.

La plecare, Dăncilă a vorbit cu susţinătorii săi.

Totodată, câteva persoane i-au cerut demisia liderului PSD.

sursa Agerpres