[AUDIO] La CARP, cărăşenii se împrumută mai mult primăvara şi toamna

La Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Reşiţa, în primele 8 luni ale anului, faţă de aceeaşi perioadă din 2018, numărul membrilor înscrişi a crescut, iar valoarea împrumuturilor acordate a scăzut semnificativ. Preşedintele asociaţiei, Aurelia Bonţe a declarat pentru Radio Reşiţa că, rata împrumuturilor cunoaşte creşteri însemnate mai ales în lunile de primăvara şi toamnă, în rest sumele solicitate scad şi până la 13 la sută în celelalte luni ale anului. În ceea ce priveşte numărul împrumutaţilor, acesta a crescut uşor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut cu două procente.

În primele 4 luni ale anului, valoarea împrumuturilor a crescut cu 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018. În schimb în perioada mai-august se observă o scădere a volumului de împrumuturi acordate, o scădere ce ajunge la 13%, asta înseamnă că oamenii s-au împrumutat mai puţin. Din câte se vede în mapa pe luna septembrie e volum mare de solicitări şi încercăm să le rezolvăm până la 30 septembrie. Cum am observat, numărul de împrumuturi, pe luna septembrie se pare că se va înregistra din nou o creştere faţă de anul trecut. Numărul de cotizanţi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut a crescut de la 3.271 la 3.333, în procent de 2%. Anul trecut am acordat pe primele 8 luni, total general, 6.517.400 lei şi anul acesta 5.800.000, se vede o scădere de 13 la sută la împrumuturi“.

Aurelia Bonţe – preşedinte CARP Reşiţa

Aurelia Bonţe a mai spus că, valorile variază de la un an la altul din cauza măsurilor impuse de CARP membrilor cotizanţi.

De același autor

Related Articles