„Arome proprii” – cele mai delicioase gusturi din Banat într-un singur loc!

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a lansat „Arome proprii” – www.aromeproprii.ro, o platformă care promovează producătorii și produsele alimentare din Regiunea Vest, platformă realizată ca o iniţiativă pilot în cadrul proiectului NICHE.

Producătorii locali din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara beneficiază, prin intermediul platformei, de spații virtuale unde își pot promova produsele – legume, fructe, miere și produse apicole, cereale și produse din cereale, ouă, carne și produse din carne, lapte și brânzeturi artizanale, uleiuri, gemuri și dulcețuri realizate după rețete tradiționale sau prin noi procedee, din fructe și legume cultivate în regiune, ceaiuri, mirodenii etc.

Aproximativ 40 de producători s-au înregistrat deja pe www.aromeproprii.ro, iar lista este deschisă. Platforma îşi propune creşterea numărului produselor locale din Regiunea de Vest, precum şi consumul de hrană proaspătă şi sănătoasă.

Fiecare producător își poate crea un profil online pentru prezentarea produselor și a beneficiilor pe care le oferă acestea pentru consumatori – certificări privind calitatea și valoarea adăugată, locațiile unde se comercializează, fotografii, date de contact, posibilitatea de a primi vizite din partea potențialilor clienți șamd.

„Arome proprii” pune, de asemenea, la dispoziția vizitatorilor o hartă interactivă a producătorilor locali din Regiunea Vest, în funcție de tipurile de produse pe care le propun și aria geografică din care provin, cu informații complete privind trasabilitatea lor.

Producători din Caraş-Severin:

Şofran de România – Producător de şofran, care începând cu anul 2013 plantează bulbi de Crocus sativus de origine franceză în localitatea Berzovia din Caraş-Severin. Producătorul comercializează deja produsele începând cu 2016.

Nera Plant – Produsele sunt făcute din ingrediente naturale – plante şi fructe din zone lipsite de poluare ale Văii Nerei şi Munţilor Banatului, după străvechi rețete mănăstirești și sub atenta îndrumare a doctorului Pavel Chirilă.

Grădina Dealul Mare – Producător de legume de sezon cultivate cu grijă față de pământ, lucrează intensiv o suprafață relativ mică de teren în Anina, județul Caraș Severin. Toate produsele sunt crescute natural, ceea ce implică un volum foarte mare de muncă, uneori având recolte compromise din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Fructe alese de la geal – Producător de suc de mere, pere si diverse amestecuri 100% natural, presat la rece, fără adaos de zahăr, consevanți sau apă. Fructele provin din livezile proprii de meri Ionathan și mai multe soiuri de peri, care se află la poalele muntelui Ţarcu si muntelui Mic, sat Vârciorova, Caraș-Severin.

Lista integrală o găsiţi AICI.

Cele mai citite

Related Articles