Luptătorii români se pregătesc pentru Campionatele Mondiale. Reșițeanca Alina Vuc, favorită pentru o medalie

68

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a declarat, că obiectivul României la Campionatele Mondiale de lupte, programate în perioada 14-22 septembrie la Nur-Sultan (Kazahstan), este obţinerea unei medalii şi calificarea a doi sau trei sportivi la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Aceste Mondiale sunt foarte, foarte importante, pentru că reprezintă prima etapă de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Obiectivul nostru în Kazahstan este cel puţin o medalie şi 2-3 calificaţi la Tokyo. Medalia la Mondiale ne lipseşte din 2017, de la argintul Alinei Vuc… Avem speranţe să urce pe podium sau să se califice de la Alina Vuc şi Kriszta Incze, la feminin, apoi Alin Alexuc şi Mihai Mihuţ, la greco-romane, iar la libere de la Albert Saritov şi Maxim Vasilioglo”, a spus preşedintele forului national de lupte, Razvan Pârcălabu.

Reșițeanca Alina Vuc a revenit în competițiile internaționale după o lungă perioadă de pauză din cauza unei accidentări, iar acum speră să urce cât mai sus pe podium.

sursa foto: Cristina Corocan