Luni, 9 septembrie 2019, cu ocazia începerii noului an şcolar, poliţiştii locali cu atribuţii privind circulaţia rutieră vor aplica măsuri suplimentare, pentru a asigura fluenţa traficului rutier şi pietonal, prin prezenţa activă a personalului din cadrul Serviciului Circulaţie pe Drumurile Publice în zonele aglomerate, în proximitatea unităţilor de învăţământ, în pieţe, în general în zone unde există riscul producerii unor ambuteiaje. Aceasta este una dintre măsurile luate în urma şedinţei de urgenţă convotată, sâmbătă, 7 septembrie, de primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

„Din păcate, din cauza incapacităţii firmelor contractante de a respecta termenele stabilite din timp pentru finalizarea amplelor lucrări din oraş, ne vedem nevoiţi să luăm măsuri suplimentare pentru micşorarea impactului generat de această situaţie, astfel încât să ajutăm cu maximă eficienţă la fluidizarea traficului. Drept pentru care am convocat într-o şedinţă de urgenţă Poliţia Locală şi toţi ceilalţi factori implicaţi pentru a ne organiza şi a stabili măsurile care vor fi aplicate pentru a diminua cât mai mult posibil disconfortul creat. Pentru buna desfăşurare a activităţilor ocazionate de începerea anului şcolar vor fi alocaţi în teren 31 de poliţişti locali. Mai precis, 18 angajaţi ai Serviciului Ordine Publică vor asigura unităţile de învăţământ prin prezenţa permanentă sau patrulare, iar 13 poliţişti locali cu atribuţii de circulaţie vor fluidiza traficul în zonele unde se aşteaptă cea mai mare concentrare de automobile. Ne cerem noi scuze pentru această situaţie creată în pofida voinţei administraţiei de a vedea lucrările terminate la termen!”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

     Pe tot parcursul săptămânii viitoare, traficul rutier va fi restricţionat pe Bulevardul General Drăgălina, între orele 9 şi 12 şi între 14 şi 18.