40 de tineri ortodocși din Reșița participă de astăzi la ITO 2019 de la Craiova

O delegație de 40 de tineri din Resita, sub coordonarea părintelui Mihai Ciucur va lua parte la întâlnirea Internațională a Tineretului Ortodox, ITO2019 care are loc la Craiova, în perioada 5-9 septembrie 2019. Este vorba de cea mai mare întâlnire a tinerilor din Romania si de peste hotare, după cum ne-a mărturisit părintele Mihai Ciucur, inspector in cadrul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului.

Întâlnirea de anul acesta se desfășoară sub motto-ul: „Cu toții suntem un Potir! Credință, nădejde si dragoste“ si îsi propune să ofere tinerilor participanți prilejul cunoașterii si cultivării acelor aspecte care tin de identitatea religioasă si culturală a oltenilor. Mesajul pe care tinerii îl vor transmite se regăsește în sentimentul: unității, fraternitătii, comuniunii si împreună-lucrării spre un viitor mai bun, prin „credință, nădejde si dragoste”.

La Craiova sunt așteptați să sosească astăzi 4000 de tineri ortodocși, care vor reprezenta fiecare eparhie din cuprinsul Patriarhiei Române, precum si comunitătile ortodoxe din: Republica Moldova, Ucraina, Grecia, Serbia, Albania, Macedonia, Germania, Franța, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Elveția, Turcia si India.